Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Sanatçı Gamze Lim ‘DENİZLER ALTINDA’ koleksiyonu ile Tarihi KETHÜDA HAMAMI’nda!

Sanatçı Gamze Lim ‘DENİZLER ALTINDA’ koleksiyonu ile Tarihi KETHÜDA HAMAMI’nda!
REKLAM ALANI
03.09.2023
A+
A-

Osmanlı tarihinde bir döneme tanıklık etmiş günümüzde ise sanat galerisi olarak hizmet veren tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı özel bir koleksiyona ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü Ayşegül Abay’ın yaptığı tarihi hamamın mistik atmosferinde 4. solo sergisini sanatseverlerle buluşturacak olan sanatçı Gamze Lim‘in ‘ Denizler Altında ‘ koleksiyonunu 3-10 Eylül tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

“Deniz huzurdur, bilinmezliktir, fantastiktir, gizemlidir ve etkileyiciydir. Kimseye ait değildir…! Başka bir dünyadır! Ait olmadığımız o dünyaya misafir olarak gidip, döndüğümüz bir yolculuktur… ‘Denizler Altında’ koleksiyonumda ait olmadığımız o dünyadan birer pencere açarak yorumladım.” diyen Gamze Lim, renklerin enerjisini ve ruhunu da yorumlayarak, özgün ve bütünüyle ruh haline göre şekillenen çalışmalarında bizleri deniz altı dünyasına bir yolculuğa çıkartıyor. Deniz bitki örtüsü ile harmanlanmış mercanlar ve denizin gizemli derinlikleri koleksiyonun temasını vurguluyor.

Çalışmalarındaki soyut dışa vurumculuk izleyiciyi de kendi dünyasında bir yolculuğa çıkartıyor.

Gamze Lim, büyük beğeni kazanan ilk koleksiyonu ‘Kırmızı Yansımalar’ı Eylül 2018 ‘de Trump Art Gallery ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşturdu. 2019 CKM, 2022 Trump Art Gallery ve 2023 Art Contact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı ile devam eden solo sergileri, sanat ve medya camiasından pek çok ismin ve sanatseverin ilgisini çekti. ‘Denizler Altında’  koleksiyonu ile 4. solo sergisine hazırlanan Gamze Lim”e 3-10 Eylül’23 tarihleri arasında Ortaköy’deki tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı ev sahipliği yapacak.

“Çalışmalarımda kendi enerjimin dışa vurumu haricinde yorumlanabilir bir bakış açısıyla, sizleri de kendi iç dünyanızda özgür bırakmayı amaçlıyorum” diyen lirik soprano ve ressam Gamze Lim, Ortaköy Kethüda Hamamı’nın tarihi dokusunda ‘Denizler Altında’ koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

www.bohemsanat.com

Gamze Lim’in sergileri

 

2018 Trump Art Gallery / İstanbul – Solo sergi
2019 Caddebostan Kültür Merkezi / İstanbul – Solo sergi
2022 Trump Art Gallery / İstanbul – Solo sergi
2023 3.Art Contact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı
2023 Hüsrev Kethüda Hamamı – Beşiktaş Kültür Merkezi / İstanbul

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.