Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Perihan Türkçü eserleriyle sanatseverleri büyüledi

Perihan Türkçü eserleriyle sanatseverleri büyüledi
REKLAM ALANI
03.09.2023
A+
A-

 

2007 yılında hobi amaçlı başladığı minyatür sanatında birçok başarılı esere imza atan  Perihan Türkçü bu kez de eserlerini Ortaköy tarihi Kethüda Hamamı’nda sanatseverler buluşturmanın heyecanını yaşıyor.

Bugüne kadar 23 sergi açan Fatma Perihan Türkçü bu sergisinde 23 eser ile katılırken sergide altın varaklarla süslediği titiz çalışmaları ön plana çıktı.

Perihan Türkçü minyatür sanatını adeta bir terapi olarak gördüğünü ifade ederken sanatının hakkını vermenin gururunu taşıdığını ifade ederken “ASMEK vasıtasıyla başladığım bu yolda ayrıca birçok hocadan özel dersler aldım. Minyatür sanatı gerçekten çok zor ve büyük sabır gerektiren bir sanat. Bir eserimi tamamlamak için bazen bir yıl boyunca çalışmam gerekiyor. Osmanlı saraylarının tamamı neredeyse tezhip ve minyatür sanatlarıyla süslü. Bu unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatımızın gelecek nesillere aktarılması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Amacım geleneksel sanatımızı daha geniş kitlelere tanıtmak ve bu sanat dalında ülkemi temsil etmek” diyerek duygularını ifade etti.

Perihan Türkçü kimdir?

Fatma Perihan Türkçü 1949 yılının Nisan ayında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitiminin ardından 1966 yılında Cağaloğlu Akşam Kız Sanat Okulu’nu bitirmişti. Öğretim hayatında başladığı voleybol sporunu 1966-1973 yılları arasında profesyonel olarak Eczacıbaşı Kız Voleybol Takımı’nda aktif spor hayatına devam etmiş ardından Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’nda aktif iş hayatına atılmıştır.

Fatma Perihan Türkçü 1988 yılında emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşmiş ve burada Halk Eğitim Merkezi ve sanat atölyelerinde kurslara başlamıştır. Ayrıca 4 yıl boyunca tezhip ve minyatür devlet sanatçısı Şenay Bostancı’dan teship ve minyatür dersleri almıştır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.