Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

UİKAD Bana İşini Anlat programının bu haftaki konuğu Zeki Aydın oldu

UİKAD Bana İşini Anlat programının bu haftaki konuğu Zeki Aydın oldu
REKLAM ALANI
28.08.2023
A+
A-

Uluslararası İş Kadınları Derneği UİKAD Bana İşini Anlat proje kapsamında İş İnsanları ile Buluşuyor programının ilk konuğu Zekidoor’un sahibi Zeki Aydın oldu. Programa Zeki Aydın’ın çarpıcı açıklamaları damga vurdu.

UİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Yılmaz’ın sorduğu sorulara içtenlikle cevaplar veren Zeki Aydın

Arzu Yılmaz : Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Zeki Aydın : Biz çelik kapı üreten bir firma olarak 30 yıllık deneyimi olan bir firmayız. Sektörün öncü firmalarından biri olarak kaliteli ve iyi hizmeti en uygun koşullarda sunmaktayız.

Arzu Yılmaz : Ürettiğiniz kapılar hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Zeki Aydın : Pandemi sonrasında özellikle sektörde ciddi sorunlar baş gösterdi. Bu dönemde birçok insan sosyal medya üzerinden dolandırılmaya başlandı. Kapı almayı düşünen insanlara özellikle alacakları ürünün öncelikle TSE belgeli olması ve iyi bir hizmet ağının olup olmadığını araştırmalarını öneririm. Zekidoor olarak tüm bu saydığımız özellikleri barındırıyoruz.

Arzu Yılmaz: Peki bir kapı alacağız ama bunun doğru kapı olup olmadığını nasıl tespit etmemiz gerekir. İyi bir kapının kriterleri nelerdir?

Zeki Aydın : Öncelikle kaliteli ve iyi bir kapıyı düşük rakamlara alma şansınız yoktur. Örnek vermek gerekirse 10 bin liraya çok iyi bir kapı alamazsınız. Ama bunun yanında kapının pahalı olması onun iyi olduğu anlamına da gelmez. Kapı alınırken veya yapan firma gelip yerinde ölçü almalı. Takılacak kapının en az 2 milim saç kalınlığında olması gerekir. Kapı çıkarılırken ve takılırken kırma dökme olmadan, beton kaynak yapmadan iyi bir kilitle müşteriye teslim ediliyor olması gerekir

Arzu Yılmaz : Kapı dediğimiz zaman mahremiyetten güvenli ve huzurlu bir hayata kadar ilk adım demektir. Toplumda çelik kapı alımında görsellik, ahşap görünümlü çelik kapılar da ön plana çıkmaya başladı Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Zeki Aydın : Günümüzde çelik kapı ihtiyacın da ötesinde lüks tüketime de girmektedir. Çelik kapı ihtiyaç olurken aynı zamanda bir görsel şov gösterisine de dönüşüyor.  Burada ciddi yanılgılar oluşuyor. Dıştan bakıldığında göze çok hoş görünen bir kapı kullanılan malzemenin kötü olmasından dolayı aslında hiçbir değeri olmuyor. Yani görünüş aldatıcı oluyor. Zekidoor olarak bizler bu tarz kapılara her zaman karşı olduğumuz için ve kaliteli ürünlerle iyi hizmetler verdiğimiz için birçok ödül aldık ve başarımızı taçlandırdık. Teknoloji ile birlikte artık göz taraması, parmak okutma ile açılan kapılar üretilmeye başlandı. Aslında bu tip şeyler işin sadece şov kısmı. Ve bu tip şeyler sadece maaliyeti arttırmaktadır.

Arzu Yılmaz : Bir programda sizin şöyle bir açıklamanıza denk gelmiştim. “Çelik kapı 2 kez kilitlenmeli ve bu daha güvenlidir.” Bu konuda bizi bilgilendirir misiniz?

Zeki Aydın : Günümüzde neredeyse tüm kilitler üç tur kilitlenmektedir. Ama biz Zekidoor olarak her zaman üç tur kitlendiğinde kilitlerin boşaldığını ve kilitin emniyetsiz bir duruma geldiğini söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.

Arzu Yılmaz : Son dönemlerde renkli kapıları çok sık görmeye başladık ve aslında bende bu tarz kapıları görmekten mutluyum. Bu tip kapılar bana göre hem ev sahibinin hem gelen misafirin enerjisini arttırıyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Zeki Aydın : Zekidoor olarak bizde herhangi bir renk sınırı zaten yok. Her tür rengi kullanıyoruz. Genelde beyaz renk daha çok talep ediliyor. Beyaz kullanmak biraz cesarettir, herkes kullanamaz. Değişik tercihler tabi ki bizimde ufkumuzu genişletiyor.

Arzu Yılmaz : Son olarak bize söylemek istedikleriniz nelerdir?

Zeki Aydın : Kapı almayı düşünen herkes için naçizane önerimiz alacakları kapının kim tarafından satıldığını, TSE standartlarına uygun olup olmadıklarına ve servis ağının bulunup bulunmadığına dikkat etmeleridir. Ülkemizde binlerce çelik kapı ürettiğini ve sattığını iddia eden firma olmasına rağmen bana göre bu işi hakkıyla yapan firma sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Çelik kapı almadan önce internet üzerinden küçük bir araştırma yaparak o firmalar hakkında şikayetler olup olmadığına bakmalarını da öneririm. Ucuz kapı almak yerine kullandıkları kapıya iyi bir kilit taktırsınlar.

UİKAD, Uluslararası İş İnsanları Derneği, kendi İşletmesini yada kendi markasının sahibi üst düzey yönetici profesyonel işletme birlikteliğidir.

Çalışmaları ve projeleri ile her sektörde farkındalık yaratmak öncü olmaya devam ediyor.

Amacı ve Vizyonu nettir. Türkiye’de ve Uluslararası Ticaret yapan üyeleriyle yokuna devam etmektedir,

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.