Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

UİKAD “Bana İşini Anlat” programının bu haftaki konuğu INC kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İncesu oldu

UİKAD “Bana İşini Anlat” programının bu haftaki konuğu INC kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İncesu oldu
REKLAM ALANI
05.09.2023
A+
A-

Uluslararası İş Kadınları Derneği “UİKAD” Bana İşini Anlat projesi kapsamında iş insanları ile buluşmaya devam ediyor.  UİKAD…

Uluslararası İş Kadınları Derneği “UİKAD” Bana İşini Anlat projesi kapsamında iş insanları ile buluşmaya devam ediyor.  UİKAD Bana İşini Anlat programının bu haftaki konuğu INC Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İncesu oldu

 

Programda Arzu Yılmaz’ın tüm sorularına içtenlikle cevap veren Erkan İncesu kendisine sorulan tüm sorulara içtenlikle cevap verirken sektörün merak edilenlerine de açıklık getirdi.

 

Arzu Yılmaz : Erkan İncesu kimdir? Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

 

Erkan İncesu : 1989 doğumluyum. Aslen Bitlis Ahlatlı’yım. Kozmetik sektöründe 15 yıllık bir deneyim ve birikime sahibim. Kozmetik üzerine birçok mağazamız var ve bunun yanında sektörümüzde toptancılıkta yapıyoruz. Yurt dışından ithal ettiğimiz büyük markaların ürünlerini iç piyasada tedariğini sağlamaktayız.

Arzu Yılmaz : Çok geniş bir ürün yelpazesinde hizmet veriyorsunuz. Bunu hakkında biraz bilgi verir misiniz?

 

Erkan İncesu :  Kozmetik alanında INC Kozmetik olarak hem kadınlar için hem erkekler için aklınıza gelen tüm ürünleri sunabiliyoruz. Bunun yanı sıra ABD’den ithal ettiğimiz Unisex olarak tabir edilen bir ürünün tüm Türkiye satışını da yapıyoruz.

 

Arzu Yılmaz : Edindiğim bilgilere göre kendi üretiminizde var değil mi? Bunun hakkında kısaca bizi bilgilendir misiniz?

 

Erkan İncesu : Şu an dünyada bir ilk olan boya fabrikası diye adlandırdığımız dünya markası  olan LG ile birlikte geliştirdiğimiz kuaförlerimizin hata payını ortadan kaldıran saç boyasının rengini tam oranda tespit eden boya rengini tespit eden ve o boyayı hazırlayan  Che Color isimli bir makinayı kuaförlerimizin hizmetine sunduk.  Bu cihaz yaklaşık 30 bin formülasyon elde edebiliyor ve aynı zamanda yapay zeka ile de çalışmaktadır.

Arzu Yılmaz : Bu makine önemli bir buluş diyebiliriz o zaman. Biraz daha bu makine hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

Erkan İncesu : Bu makinayı LG ile işbirliği yaparak sadece Türkiye’ye değil aynı zamanda dünyaya kazandırdık. Kuaförlerimizin işlerini çok kolaylaştıracak bir makine. Yapay zeka ile çalışıyor olması da çok büyük önem taşıyor. Artık tüm dünya yapay zeka sistemi ile çalışan makinalar üretiliyor. Türk kuaförlerine de böyle bir makinayı sunmuş olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum.

 

Arzu Yılmaz : İthal ettiğiniz ürünler hakkında da kısa bilgiler alabilir miyiz?

 

Erkan İncesu : Evet Amerika’dan ithal ettiğimiz içerisinde sülfat ve parabon içermeyen saç bakım ürünlerimiz var. Her saç tipine göre farklı ürün dalımız değişiyor. Profesyonel olarak kuaförlerimize sunduğumuz ve kendilerinin de müşterilerine satışını yaptığı saç bakım ürünleri.

 

Arzu Yılmaz: Kendi oluşturduğunuz markalar da var mı? Ve bunlar hakkında kısa bir açıklama yapar mısınız?

Erkan İncesu : INC Kozmetik olarak Çhe Pex diye adında bir markamız var. Amerika’dan ithal ettiğimiz Çin markamızın formülasyonlarıyla üretilmiş bir ürün.

 

Arzu Yılmaz : Size özellikle sormak istediğim bir sorum olacak. Merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilen kozmetik ürünleriyle de mücadele ediyorsunuz değil mi? Zira kozmetik sağlık açısından çok önemli bir ürün yelpazesini barındırıyor. Tüketicinin nelere dikkat etmesi gerekiyor?

 

Erkan İncesu : Türkiye’ye yasal yollardan çok az sayıda ürün geliyor veya ithal ediliyor. Bu ürünler sınırlı sayıda geldiği için bazı kişiler bu ürünlerin taklitlerini merdiven altı tabir edilen yerlerde yapıyor ve bu ürünler halka satılıyor. Bu konuda büyük firmaların ciddi bir mücadelesi var. Bizim tarafımızdan da geliştiriken bir takip sistemi sayesinde bizim satışını yaptığımız ürünleri takip edebiliyor ve yasal olmayan yollardan bu ürünü merdiven altında yapan firmalar hakkında yasal işlemlerin yapılması için müracaatlarımızı yapıyor ve bu ürünleri piyasadan toplatıp bu ürünleri yapan ve satan kişiler hakkında yasal işlemler yaptırıyoruz.  Tüketicilerimizi bu konuda ciddi olarak uyarabileceğim bir konu var. Satın aldıkları ürünlerin batch kodları vardır. Bu kodu sorgulatabilirler. Veya hiç mağduriyet yaşamak istemiyorlarsa satın almak istedikleri ürünleri bu ürünlerin üreticisi veya satıcısı olan e-ticaret sitelerinden online olarak sipariş edip temin edebilirler.

 

Arzu Yılmaz : Son dönemlerde halkımız e-ticaret sitelerinden ürün sorgulamadan direk alışveriş yapıyorlar. Özellikle kozmetikte saç bakım ürünlerinde bu biraz daha yoğun yaşanıyor. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

 

Erkan İncesu : Özellikle saç bakım ürünlerinde o ürünü alacak vatandaşlarımızın önce ürünün siparişini vermeden bu işin uzmanlarının veya kendi kuaförlerine saç analizlerini yaptırarak kendisine en uygun ürüne yönlendirmeleri daha doğru olur. Bilinçsizce alınan bir ürün saçların dökülmesine, cildi tahriş etmesine ve hatta hatta ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği gerçeğini unutmamaları gerekiyor.

 

Arzu Yılmaz : Son dönemlerde erkeklerde kozmetik ürünlerine yoğun ilgi göstermeye başladı. Siz INC Kozmetik olarak erkeklere özel ürünleri geniş yelpazenizde barındırıyorsunuz diye düşünüyorum.

 

Erkan İncesu : Mağazalarımızın tamamı hem bayan hem erkekler için akla gelebilecek tüm ürün yelpazesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yurt dışından da erkekler için kozmetik ürünleri ithal edip ülkemizde bizimle çalışan ve çalışmak isteyen kurumlara da bu ürünleir tedarik ediyoruz.

 

Arzu Yılmaz : Bu keyifli sohbet için Erkan bey size teşekkür ediyoruz. Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

Erkan İncesu : Özellikle merdiven altı tabir edilen yerlerden ve bunların ürettikleri kozmetik malzemelerinden uzak durmalarını rica ediyorum. Bilinçli bir tüketici olarak bir ürünü satın almadan önce küçük bir araştırma yaptıklarında bu ürünün ülkemizde satılıp satılmadığını veya ülkemizde üretilen bir kozmetik ürünün taklit olup olmadığını öğrenebilirler. Lütfen ama lütfen satın almadan önce küçük bir araştırma yapılsın. Çünkü bir kozmetik ürünü alırken bir anda sağlığımızdan olmayalım.

 

 

INC Kozmetik hakkında

 

İNC Kozmetik profesyonel ve perakende güzellik sektörünü bir çatıda birleştirmeyi hedefleyen Erkan İncesu tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Profesyonel saç bakım ürünlerini herkes için ulaşılabilir kılma amacı ile toptan ve perakende satış yapılan ilk mağazasını açmış ve çok kısa bir süre içinde ikinci mağazasını açarak kozmetik sektöründeki faaliyetlerini büyütmüştür.

E-ticaret sitesi inckozmetik.com sayesinde Türkiye’nin her yerine ulaşmaktadır. Kurulduğu günden beri kadınların güzelleşmesine hizmet etmekte ve en kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatlara satmaktadır. Mağazalarımızda profesyonel saç bakımı, makyaj, cilt ve vücut bakımı, ağız ve diş bakımı, bebek bakımı, ithal ve yerli parfümler, sağlık ve hijyen ürünlerinin yanı sıra eşya kategorisinden bazı acil ihtiyaç duyulabilecek ürünlerin satışı da yapılmaktadır.

Türkiye’de hem profesyonel hem de perakende kozmetikte en kaliteli, en güncel, en çok aranan ürünleri en uygun fiyatlarla müşterileri ile buluşturmayı hedeflemektedir.

 

Mağaza ve E-Ticaret sayfasında en iyi müşteri deneyimini sağlamak için durmadan çalışmaktadır. Mağazalarda yer alan tüm ürünler üreticilerden ya da markaların ana distribütörlerinden temin edilmekte ve orijinallik konusundaki tüm soruları ortadan kaldırmaktadır. Temel amacı; müşterilerine uygun fiyatlı ve kaliteli bir alışveriş deneyimi sunmaktır.

 

Mağaza çalışanlarımızın büyük çoğunluğunun kadın olması sebebi ile Türkiye’de ki kadın istihdamının artırılmasını önemseyen ve kadınlara istihdam sağlayarak sektörde öne çıkmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.