Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Türkiye ile Denkliği olan Yabancı Üniversiteler, Türkiye’nin Denklik Verdiği Üniversiteler

Yurtdışı üniversitelerine bakıldığında insanın aklında birçok Avrupa ülkesi vardır. Fakat ülkemizdeki eğitim sisteminden dolayı bu ülkelerde yer alan üniversiteler çoğunlukla YÖK denkliği yoktur.

Türkiye ile Denkliği olan Yabancı Üniversiteler, Türkiye’nin Denklik Verdiği Üniversiteler
REKLAM ALANI
16.09.2022
A+
A-

YÖK denkliği olmayan kurumlarda güzel bir eğitim alınabilir fakat buna rağmen ülkemizde çalışma olanağı bulamayabilirsiniz.

Yurtdışında eğitim denildiğinde ilk olarak akla İngiltere, ABD, Almanya, Kanada ve Hollanda gibi ülkeler yer alan eğitim kurumları gelmektedir. Bu kurumlar hemen hemen her yol dünyanın dört b ir noktasından sayısız öğrencilerin kaliteli eğitim alması için başvurdukları yerlerdir.
Yurtdışında gidilecek olan ülke, üniversite ve üniversitelerin yapısına, eğitim uygulamaları gibi kriterlere bakılarak üniversitelerin uygunluğuna, eğitim kurumunun üniversite vasfının bulunup bulunmadığına göre karar verilmektedir.

Türkiye ile denkliği olan Yabancı Üniversiteler, Türkiye’nin denklik verdiği üniversiteler özellikleri açısından kriterlere uygun eğitimlerle dikkat çekerler. Akreditasyonu olan kurumlarda, öğrenciler yüksek seviyede eğitimler almaktadır. Üniversitelere kabul edilmek için, Türkçe dili çok iyi bilinmelidir.

YÖK Denkliği olan Yurtdışı Üniversitesi


Yurtdışında eğitiminizi bitirdikten sonra Türkiye’ye geri dönüş olacaksa, bu uygulamaya tabi durumda olan okullarda eğitim almak büyük bir avantajdır. Bugün birçok Türk öğrenci artık eğitimini yurtdışında almayı istemektedir. Bunun nedeni de yurtdışı olan üniversitelerin daha kaliteli bir müfredata sahip olması ve üniversite sınavı derdinin olmamasıdır.


Yurtdışı üniversitelerde istenilen bölümlerde okuyabilirsiniz. Tıp eğitiminden birçok mühendislik bölümlerine, öğretmenlik branşından Güzel Sanatlar fakültesine kadar birçok fakülte ve programa kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu programların birçoğu sınav stresi derdi bulunmadan başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Ve YÖK Denkliği


Uluslararası Balkan Üniversitesi yurtdışında eğitim almayı isteyen öğrencilerine aklına takılan önemli konulardan biri YÖK denkliği alanında çok avantajlıdır. Türkiye ile denkliği olan Yabancı Üniversiteler Türkiye’nin denklik verdiği üniversiteler arasındaki bu kurum, ilgili başarı kriterlerini gerçekleştiren öğrenciler için çok cazip bir eğitim modelini uygulanır. Euro Star Yurtdışı Eğitim size en iyi bilgiyi verir.

Uluslararası Balkan Üniversitesi, aynı zamanda döviz kurlarına yönelik net bir tavır sergilemektedir. Son dönemlerde harç ücretlerini TL üzerinden sabit bir fiyat ile kabulü politikasına geçilmiştir. Bu uygulama ile yerli olan öğrencilerin yüksek döviz fiyatlarından dolayı yaşadıkları sorunları da en aza inmektedir.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul Tel: 0 (212) 244 66 00

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.