Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Öfke çemberi – Furioza (2021)

Netflix’in yeni polonya filmi olan Furioza genel anlamda birbirine zıt olan tema ve görüntü olaylarıyla başlıyor. Film boyunca heyecan aksiyon şiddet ve gerilim bir saniye olsun eksilmeden devam ediyor ve bunu izleyiciye yansıtıyor.

Öfke çemberi – Furioza (2021)
REKLAM ALANI
15.03.2023
A+
A-

Yinede bu rağmen film izle açılış sahnesinde bir adam denize bakar. Sadece denize bakan bu adam sakinliği betimlemek için kullanılsada görüntünün tamamına bakıldığında aslında bu sahneden sonra kopacak fırtınadan önceki sessizlik izleyiciye aktarılmak istenmiş.

Cesur bir suç dramı olma avantajına sahip olsa da film ilk çekimde kurduğu sakinliği koruyarak ilerliyor. Bunun yanı sıra senaryo yazarları olan Tomasz Klimala ve Cyprian T. Olencki’idir. Filmin konusunu bir suç draması olduğunu göstersede film aksiyonun yanında bir sakinlik şölenide sunmaktadır.

Geçmişten gelen bir olay üç arkadaşın kaderlerinin bir anda ayrılmasına yol açar. Bu olay ve beklenmedik şekilde bunlar David’in hayatında bir anda ortaya çıkar. Ardından Dzika isminde bir zamanlar hayatının aşkı şimdilerde ise deneyimli bir polis memuru ona reddedilemeyecek bir teklif yapar ve olaylar gelişmeye devam eder. Bu teklif David’in çıkmaz bir ikileme girmesine yol açar. Şartlar gayet açık ve net olmasına rağmen yapılan teklifteki iki seçenekte David için oldukça zor seçeneklerdir. Polis memurunun teklifi gerçekten can alıcıdır. David’e yaptığı teklif ya polis memuru olacağı ya da kardeşinin uzun süreli hapis yatmasını barındırır. David kardeşi ve vicdanı arasında gidip gelmeli bir yolara girer ve ardından olaylar gelişmeye başlar. En sonunda duvara yaslanan David kardeş sevgisine yenik düşer ve artık asıl amacı organize suç grubuna sızmak olur. David kendini bir anda çok ama çok büyük bir savaşın ortasında bulur ve sonunda seçtiği çıkmaz sokakaların birinde sıkışıp kalmaya başlar. Bu sırada ise Golden’ın eski aradaşı sürekli olarak David’in hain olabileceğinden şüphelenmeye başlar. Bu yüzden David’in muhbirliğinin öğrenilmesi artık an meselesidir ve olaylar bir adna tersine dönebilirken David öldürülebilir. David en sonunda kendisini kurtarmaya çalıştığı dünyanın son olarak onu iki kat daha güçlü çekmeye çalıştığını keşfedecek ve ona kaılacaktır.

https://www.fullhdfilmizlesene.pw

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.