Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

İş insanı Sevim Aydın; bir toplumun geleceği kadının elindedir

İş insanı Sevim Aydın; bir toplumun geleceği kadının elindedir
REKLAM ALANI
04.03.2024
A+
A-

Sase Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Aydin 2000 yılında 30 metrekare bir mekânda ticaret hayatına atılmış bir iş insanı. Çalışma azmini babasından alan önem veren, örnek bir Anadolu kadını.

Kadınların iş dünyasındaki eşitliğini sağlamak ve cinsiyet ayrımcılığını yok etmek için birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir.

Sevim Hanım, aradan geçen 24 yıl içinde teknolojik gelişmeleri yakından takip edip Ar-Ge’ye önem vererek günümüzde Sase Grup çatısı altında sanayi, ev tekstili, tarım ve turizm sektörlerinde yatırımlar yapmış başarılı bir iş insanı olarak dikkati çekiyor.

‘Kaliteli üretim, etkili ve eksiksiz hizmet’ prensibi ile iş hayatına devam eden Sevim Hanım ile Kadınlar Günü özel sayımız için Çırağan Sarayı’nda buluştuk ve çok keyifli bir fotoğraf çekimi yaptık. iş dünyasındaki başarısını, kadın- erkek eşitliğini ve ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düşüncelerini sorduk. “İnanın, cesaret edin ve hayallerinizin peşinden gidin. İçinizdeki ışık o kadar büyük olsun ki, etrafınızdaki karanlıklar aydınlansın.” diyen başarılı iş insanı Sevim Aydın’ in röportajını birlikte okuyalım…

Sevim Hanım, öncelikle nasıl bir çocukluk geçirdiniz? Eğitim hayatınızdan bugüne dek yaşamınızı özetleyin dersek neler söylersiniz?

Çocukluğumda sorumluluk sahibi ve iyi bir insan olabilmenin önemi ile yetiştirildim. Aynı zamanda kültürel değerlere çok önem veren bir ailede büyüdüm ve böylece kültürel ve toplumsal bağlarım kuvvetlendi. Ben de çocuklarımı bu değerlerle yetiştirdim.

Sorumluluk sahibi olmalarını, iyi bir insan olmalarını, kültürel değerlere saygı duymalarını ve aynı zamanda davranışlarına da bunu yansıtmalarını önemle vurgulayarak büyüttüm.

Sorumluluk duygusu iyi bir insan olmanın temelidir. Beni de ailem böyle yetiştirdi. Ben de çocuklarımı bu şekilde yetiştirmeye çalıştım. Çocuklarıma kültürel mirasımızı tanıtarak bu değerlere sahip çıkmalarını önemle vurguladım. Aile büyüklerimizin hikâyelerini dinlettim.

 

Ben çocukluğumda ailemin bana öğretmiş olduğu paylaşma duygusunu, saygı duymayı dürüst olmak gibi temel kavramlarını öğrenerek büyüdüm. Çocuklarımı da aynı bilinçle büyüttüm.

Toplumun bir parçası olarak herkesin duygularına ve haklarına saygı göstermek, doğayı ve çevreyi koruyup sürdürülebilir doğal bir yaşam için duyarlı olmamız gerekir. Bana ailem rol model oldu ben de çocuklarıma rol model oldum.

Kadın olmanın getirdiği zorluklara rağmen kararlılık ve azimle ilerledim. Yıllar içinde başarı için cinsiyetin bir engel olmadığını kanıtladım.

İş dünyasında, kadınların potansiyelini sergileme ve başarıya ulaşma konusunda sınırlarını zorlayan bir iş insanıyım.

Bir röportajınızda babanız için ‘En büyük öğretmenim’ demişsiniz. Babanızın size öğrettikleri ya da tavsiyeleri ne oldu?

Babam önemli bir lider ve vizyon erdi. İş hayatımda onu örnek aldım. Sözleri ve davranışları hayatımda bir rehber oldu. İş dünyasında ve toplumda liderlik rollerini üstlenmek konusunda ilham verici bir figür olduğunu söyleyebilirim. Bu konuda onu kutlarım, kadınların eğitimine ve iş hayatındaki başarılarına destek olmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştur. Babamın mirası üzerine inşa ettiğim iş ve sosyal yaşantım onun tavsiyeleri ve öğrettikleriyle şekillenmiştir.

Başucu kitabım her zaman eğitim hayatımın yanında babamın bana öğrettikleri olmuştur. Kız çocuklarının eğitimine verdiği önem ve katkı sağlayarak açtığı yolu, bayrağı ondan devralarak aynen devam ettirmekteyim. Başucu kitabımda eğitim, kültür sanat, tavsiye ve iyi bir insan olmak adına her şey bulunmaktadır.

Benim en önemli rehberlerimden birisi olan başucu kitabımdan, her yaşadığım zorlukta yararlanmaktayım. Beni hayata bağlayan en önemli şeyler inançlarım ve başucu kitabım.

Kadın olmanız, iş hayatınızda size daha çok avantaj mi yoksa dezavantaj mi sağladı?

Ben Sevim Aydın! İş dünyasında, kadınların potansiyelini sergileme ve başarıya ulaşması konusunda sınırlarını zorlayan bir iş insanıyım. Erkek egemen sanayi sektöründe herkesin yapamaz dediği yolda ilerleyerek kendime ve diğer kadınlara bir örnek olmaya kararlıyım.

Sanayi sektöründe kadın olmanın getirdiği zorluklara rağmen kararlılıkla ve azimle ilerledim. Yıllar içinde başarı için cinsiyetin bir engel olmadığını kanıtladım. Her iş dünyasında hem de toplumda kadınların gücünü ve potansiyelini artırmak için çaba harcadım.

Başarıya giden yolda karşılaştığım engeller beni yıldırmadı aksine daha da güçlendirdi. Kendi deneyimlerimle, diğer kadınlara ilham vermek ve onlara cesaret aşılamak amacıyla adımlar attım. İnanıyorum ki kadınlar her alanda başarılı olabilirler ve sadece cinsiyetleri nedeni ile engellenmemelidirler.

Bugün sanayi sektöründe önemli bir konumda olmamın yanı sıra kadınların potansiyelini keşfetmelerine ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çeşitli platformlarda aktif olarak yer alıyorum. Kendi başarı hikâyemle kadınların gücünü ve kararlılığını vurgulamaya devam ediyorum. Kadınların gücünü ve potansiyelini sergilemek için birlikte harekete geçelim.

Başarılı bir iş insanı olmanızın yanı sıra iki evlat yetiştirmiş bir annesiniz. Aile size ne ifade ediyor?

Bir anne olarak çocuklarımla zaman geçirmenin ve onların büyüme sürecinde aktif bir rol oynamanın önemini daima vurguladım. İş hayatında geçirdiğim zamanı kaliteli aile zamanı ile dengede tutmaya özen gösterdim. Bu dengeyi sağlamak bazen zorlu olsa da aile bağlarını güçlendirerek ve değerli anılar biriktirerek bize büyük bir zenginlik kattı.

Sonuç olarak hem anne hem iş kadını olmak zaman zaman meydan okuyucu olsa da en büyük ödüllerden biridir. İş dünyasında ve aile hayatında başarılı olmak disiplin, tutku ve sevgi gerektirir. Ancak doğru dengeyi bulduğunuzda hayatın tüm güzelliklerini tadabilirsiniz.

Dünyada en önemli ve en yüce mesleklerden biri olan doktorluk mesleği ve kızım Dr. Seda Aydın da bu meslekte olduğu için gurur duyuyorum. Oğlum ise havacılık sektöründe. Kızımın ve oğlumun eğitim öğretim hayatında onlara yol arkadaşı olmak ve elimden gelen desteği vermek beni ayrıca gururlandırıyor.

Aile her şeydir, bunun önemi çok büyük. Çocuklarımın yetişmesi için tüm özeni gösterdim, her ikisi ile de gurur duyuyorum, onlar benim hayatımdaki en büyük değerlerim.

Bildiğiniz gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sizin ‘Dünya Kadınlar Günü’ ile ilgili duygu ve düşünceleriniz nedir? Kadınlar toplumun temel taşlarından biridir. Eğitimden iş hayatına, siyasetten sanata kadar, her alanda kadınların varlığı ve hayata kattığı değerler şüphesiz ki büyük bir öneme sahiptir.

Toplumun her kesimindeki kadınların güçlenmesi, daha adil ve eşit bir gelecek için el ele vererek çalışmamız gerekiyor. Unutmayalım ki; Dünyada kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren ilk lider, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk. Bu düşüncelerle kadınlara adanan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Kadınların birbirlerini desteklemesi ve dayanışma içinde olması gerektiğini özellikle vurgularken, bu konudaki düşüncelerimi sizlere madde madde anlatmak isterim.

Genç kadınlara, kariyerleri için cesur olmaları, kendi değerlerine sadık kalmaları ve kendilerine inanmalarını tavsiye ediyorum.

  • Karşılaşacakları zorlukları aşmak için dirençli olmaları ve hayallerine ulaşmak için azimle çalışmaları gerektiğini vurgulamak isterim. •Kadınların sadece aile içinde değil, iş dünyasında, sanatta, siyasette kısaca her alanda aktif roller üstlendiğini, toplumun her alanında var olmaları gerektiğini söyleyebilirim.
  • Kadınlarımız tarih boyunca pek çok zorluğa rağmen mücadele ettiler ve çeşitli alanlarda büyük başarılar elde ettiler. İşte bu yüzdendir ki genç kızlarımız için eğitim ve kariyer çok önemli bir rol oynamaktadır.
  • Kadınların varlığı ve katkılan hayati öneme sahiptir.
  • Toplumun her kesimi kadınların katılım ve liderliğini desteklemelidir.
  • Kadınların iş dünyasındaki eşitliğini sağlamak ve cinsiyet ayrımcılığını yok etmek için birlikte mücadele etmemiz gerekmektedir.

Bir toplumun anahtarı kadının elindedir ve o toplum muhakkak kurulacaktır.

Başucu kitabım her zaman

eğitim hayatımın yanında, babamın bana yaşamı boyunca öğrettikleri olmuştur.

Ey Türk Kadını sen eğer çalışmazsan ülkeni kurtuluşa ve zafere eriştiremezsin. Kadınlar güçleriyle ve kararlılıklarıyla dünyayı değiştirirler. Kadınlar istikrarlı ve kararlı duruşlarıyla her zorluğu aşabilirler. Her kadın kendi ışığını yaktığında tüm dünya aydınlanır. Kadınlar cesaretleriyle sınırları zorlarlar ve hayallerini gerçeğe dönüştürürler.

Hayallerimizin gerçekleşmesi için güçlü ve kararlı olduğumuzda engelleri aşabilir ve her zorluğun üstesinden gelebiliriz.

  • Hep birlikte kadınların gücünü kutlayalım. Tüm kadınlara tavsiyem, inanın, cesaret edin ve hayallerinizin peşinden gidin. Hiç bir engel kararlılık ve azimle aşılmayacak kadar büyük değildir.

Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’ kutlu olsun!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.