Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Film Müziği Bestecisi Özgür Köy’ün Beklenen Yeni Kitabı Yolda

“Sanatta Yarışarak Değil, Paylaşarak Kazanılabilir.”

Film Müziği Bestecisi Özgür Köy’ün Beklenen Yeni Kitabı Yolda
REKLAM ALANI
08.05.2022
A+
A-

Film endüstrisinde müziğin etkisinin ve gücünün her geçen gün daha da artmakta olduğunu ve film müziği ile ilgili yeterli kaynağın olmadığını dile getiren Özgür Köy, bunun sebebini şöyle açıkladı: “Bilgiye sahip olanların bilgisi kısıtlı, bir şey öğrenen ve ya çözen bilgiyi, tekniği ve pratiğini saklıyor. Paylaşmıyor. Bildiğini paylaşırsa herkesle aynı bilgiye sahip olacağı ve farkının kalmayacağı düşünüyor.” şeklinde ifade etti.

Ayrıca besteci, “Ben kitabımı yazarken paylaşmaktan korkmadım. Çünkü ben sürekli araştırıyorum, öğreniyorum ve deniyorum. Bana ulaşıp soru soran herkesle bildiğim her şeyi paylaşıyorum. Kitabımda da bilgi cimriliği yapmadım. Gerek besteciler gerek yönetmenler için çok güzel bir başucu kaynağı oldu.”

Bence; “Sanatta yarışarak değil, paylaşarak kazanılabilir.” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR KÖY KİMDİR ?

Özgür Köy, 19 Ağustos 1990 İstanbul doğumlu film müziği bestecisidir. Radyo ve Televizyon Programcılığı ile Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerinden mezundur.

Profesyonel olarak gitar ve piyano çalmaktadır. Bir dönem şan eğitimi almıştır. Ayrıca “Berklee College of Music” in uzantısı olan “Berklee Online”da; Müzik Teorisi ve Kompozisyonu ile Film ve Dizi için Beste ve Orkestrasyon, “Hans Zimmer MasterClass”ta; Film

Scoring sınıfı, “Anadolu Üniversitesi”nde; Film Müziği, “Galatasaray İTM”de; Mix ve Mastering sertifika programlarını başarı ile bitirmiştir. Eserlerinde klasik orkestra enstrümanları ile birlikte elektronik müzik aletleri ve seslerini kullandığı yenilikçi bir tarzı vardır. Kendi stüdyosunda film müziği çalışmalarına devam etmektedir.

Özgür Köy‘ün Resmi Web Sitesi: www.ozgurkoymusic.com

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.