Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
Diş teli

Ferhat Muğurtay kimdir?

Ferhat Muğurtay kimdir?
REKLAM ALANI
14.02.2024
A+
A-

12 Temmuz 1977 İstanbul doğumlu girişimci, iş adamı, organizatör,reklamcı, yayıncı,yazılımcı, medya sahibi. Gelin Damat Dergisi kurucusu ve imtiyaz sahibi. Aynı zamanda GelinDamat.com ve EvlilikMarket.com’un sahibi, Türk İş Kadınları kurucusu ve imtiyaz sahibidir.

Vizyoner kişiliğiyle evlilik sektörüne kazandırdığı ilklerle öne çıkan Ferhat Muğurtay’ın ailesi aslen Diyarbakır’lıdır. Asıl ismi Ferat Muğurtay’dır. 2002 yılında hayatını birleştirdiği Melike Muğurtay ile evlidir ve iki kız çocuğu sahibidir. Bakırköy’de 11 yıl, doğum yeri Bahçelievler’de 35 yıldır yaşamaktadır.  Ayrıca Heybeliada’da 30 yıldır,  Tekirdağ’da  4 yıldır eşzamanlı ikamet etmektedir.

İŞ YAŞAMINA AİT DETAYLAR

İktisat fakültesini ikinci sınıfta bırakarak 19 yaşında şirket kurup önce tekstil ve sonrasında kuyumculuk sektörlerinde ticarete atıldı.

1996 yılında kurmuş olduğu Paşa Giyim Kuyumculuk Bilgisayar Telekomünikasyon San.Tic. Ltd.Şti.’nin 2023 yılında halen Yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. 2022 yılında kurmuş olduğu Gelin Damat Medya Yayıncılık Anonim Şirketi’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Ferhat Muğurtay, 2009 yılında Anavatan Partisi İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı adayı oldu. Seçim sonrası  Anavatan Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Demokrat Parti  İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Sonrasında siyasete ara verdi. Liberal siyasi görüşe sahip olan Ferhat Muğurtay, etkin siyasete 2024 yılı sonrası döneceğini açıklamıştı.

Ferhat Muğurtay, 2003 yılında evlilik sektörü portalı GelinDamat.com’u kurdu.  O yıllarda internete ulaşım ve firmaların web siteleri yoktu.Kendini geliştirdi ve sektörün önde gelen firmalarının web sitelerini kurdu, hosting hizmetleri verdi.

2004 yılında gelecekte e-ticaretin etkin olacağını görüp Türkiye’nin ilk online alışveriş sitelerinden EvlilikMarket.com kurdu. Sitede evlilik hazırlığında ihtiyaç olan  binlerce ürünün online satışını sağladı.

 

2005 yılında Gelin Damat Dergisi’ni kurdu. 3. yılında yaşanan kriz nedeniyle 2009 yılında iflas yaşadı. Bir sene ara verdikten sonra sıfırdan başlayıp öncelikle dergi çalışmalarına yoğunlaştı. Derginin Türkiye geneli ve Kıbrıs’ta tüm D&R, Migros ve gazete bayilerinde satışını sağladı. Gelinlik firmalarına saraylarda ünlü isimlerle moda çekimleri gerçekleştirdi. Gelin Damat Dergisi’ni  kısa zamanda sektörün zirvesine taşıdı. Hızla büyüyen Gelin Damat Dergisi’nin  Avrupa franchise  yayın haklarını  2020 yılında Almanya menşei bir firmaya vererek uluslararası alana geçiş yaptı.

2016 yılında Gelin Damat Fashion Day 51 Modacı ismiyle Çırağan Sarayı, Adile Sultan Sarayı gibi özel mekanlarda tanınmış isimlerle gelinlik defilesi organizasyonları yapmaya başladı.  Aynı gün 51 modacının ayrı ayrı defilesinin gerçekleştiği sıra dışı proje 2023 yılında Ferhat Muğurtay organizatörlüğünde 7. kez düzenlendi.Gelinlik modasına yön veren defile ikinci yıl Türkiye’nin, sonrasında Avrupa’nın en büyük gelinlik defilesi unvanına sahip oldu.

2017 yılında kurduğu kişiye özel lüks anı defterleri üretimi yapan Benim Anı Defterim firması ise düğün mekanları ve otellere toptan ve perakende anı defteri üretimi yapıyor.

Sektörde otorite olan Gelin Damat Dergisi’nin, 2018 yılında sektörün başarılı kişi ve kurumlarına ödüllendirmesi zamanı gelmişti. Ferhat Muğurtay beklenenin üzerinde görkemli ödül törenleri düzenleyerek sektör profesyonellerini yine şaşırtmayı başardı. Gelin Damat Dergisi Ödülleri aralıksız 7 yıldır düzenleniyor ve Türkiye’nin en prestijli ödül törenleri arasında yer alıyor.

2021 yılında kadının iş dünyasındaki varlığını ve gücünü göstermek, iş kadınları arasında ulusal ve uluslararası iş bağlantılarının oluşmasına ve güçlenmesini sağlamak amacıyla, Türk İş Kadınları markasını kurdu. Turkiskadinlari.com ile dijital ortamda, Türk İş Kadınları Rehberi isimli basılı yayın ile iş kadınlarının biyografilerini çıkardığı dergide yayınladı. Çırağan Sarayı ve Adile Sultan Sarayı’nda düzenlediği Türk İş Kadınları Plaket Töreni organizasyonu ile iş kadınları arasında network oluşmasına katkı sağlıyor.

Girişimcilikte sınır tanımayan Ferhat Muğurtay, 2022 yılı ortalarında Gelin Damat Düğün Davet ve Gelin Damat Wedding markalarını kurdu ve franchise vermeye başladı. Farklı bir iş modeli ile kendine ait bir şubesi olmadan kısa zamanda düğün salonu , gelinlik mağazası, organizasyon firması ve  otellerle birlikte on bir franchise şubeye ulaştı.

Ferhat Muğurtay 2003 yılından günümüze tüm girişimlerini sürdürmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.